1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Tomatensoep uit Italie (slank gerecht)

Tomatensoep uit Italie (slank gerecht)

  • Italiaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1 eetlepel olijfolie - 1 kg rijpe tomaten - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook- 1 tomatenbouillontablet - 1 kruidenbouillontablet - Italiaanse kruiden - basilicum - scheutje balsamico-azijn - 1 theelepel suiker - peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Staafmixer of roerzeef

tomatensoep
tomatensoep

Nu de tomaten lekker gerijpt zijn is het tijd om dit heerlijke slanke soepje te maken. Snel klaar en erg gezond. Als er geen mooie rijpe tomaten zijn dan kun je ook gepelde tomaten uit blik gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de ui en snij deze in grove stukken. Snij de teentjes knoflook in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak hierin de uien en de knoflook glazig en zacht. Was de tomaten en snij deze in 4-en. Voeg de tomaten bij de ui in de pan en bak deze onder roeren plm.3 minuten mee. Voeg zoveel water toe tot de helft van de tomaten onder staan. Doe de tomatenbouillon- en kruidenbouillontablet erbij en wat Italiaanse kruiden. Laat de soep aan de kook komen en laat plm. 10 minuten zachtjes koken.

Bereidingswijze

Mix de soep met de staafmixer en zeef de soep zo nodig. Het moet een redelijk dikke soep zijn (eventueel wat water toevoegen!). De soep op smaak maken met peper, zout, wat suiker en een scheutje balsamico-azijn. Garneer de soep met wat fijngesneden basilicumblaadjes.

Serveertip

Lekker met stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top