Indische hutspot

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-10-2003






Geinspireerd door de titel van een forumonderwerp ben ik me wat gaan verdiepen in hutspotten. Dit recept sprak me erg aan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

* 250 gram tartaar

* 1 teentje knoflook

* 2 eetlepels ketjap manis

* 1 theelepel sambal oelek

* 750 gram aardappelen

* 1 pakket panklare hutspotgroenten (inh. 1 kg)

* 2 kippenbouillontabletten

* 1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex)

* 1 eetlepel boter

* zout, peper

* aluminiumfolie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Doe de tartaar in een kom.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.

Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.

Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water.

Verwarm een schaal voor.

Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ca. 25 minuten koken.

Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ca. 4 minuten rondom bruin.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.

Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekenpan en laat het ca. 3 minuten zachtjes bakken.

Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.

Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ca. 2 minuten door en door warm worden. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's)en de tartaarballetjes.

Serveertip


Mijn eigen variatie:

In plaats van de tartaarballetjes heb ik een grote ui gesnipperd en aangebakken.

Daarbij 250 gram gerookte spekblokjes toegevoegd en lekker laten meebakken.

De geweekte nasimix erbij gedaan samen met wat ketjap en een theelepel sambal.

Tot slot een in plakjes gesneden rookworst mee laten warmen.

Dit mengsel toevoegen aan de gestampte hutspot.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

sollie avatar
sollie 24-09-2006

Heb je recept meegenomen lijkt me lekker. Groetjes Geertje.

moedertjeh52 avatar
moedertjeh52 02-09-2006

Wat een heerlijk recept,ik neem het graag mee,dank je wel

ruthbrock avatar
ruthbrock 26-08-2006

te gek zeg, dit neem ik mee, dank je wel.liefs ruth

cedy avatar
cedy 23-08-2006

ik neem dit recept van je mee,lijkt me heerlijk ,bedankt hiervoor groeten van cedy

jokewvg avatar
jokewvg 08-12-2004

Lijkt me heerlijk! Bedankt! Gr Joke

orphan avatar
orphan 02-11-2004

Heb deze recept meegenomen omdat het me lekker lijkt......dankjewel zeg zou mijn dochter blij mee zijn want ze houdt zo van stampotten en nu op zijn indonesisch....deze zal ik zeker maken...hoe het is geworden en heeft gesmaakt laat ik je wel even weten.... groetjes, Gea

erwin-ehv avatar
erwin-ehv 22-10-2004

Ondanks de positieve reacties, als ik de foto ervan zie... t ziet er nou niet echt uitnodigend uit, sorry!!! Maar dat vind ik eigenlijk altijd wel bij stamppotjes, dus neem t ajb niet persoonlijk op!! Maar als k je lijst lees, zal t absoluut lekker smaken!!!

jipirene avatar
jipirene 15-10-2004

Heerlijk. We hebben gesmuld. Ik heb iets minder sambal toegevoegd i.v.m. de kinderen. De pan ging leeg. Gaan ik vaker eten. Irene

meatteam1 avatar
meatteam1 03-10-2004

Lekker hoor. Zo heb ik ergens op 1 van mijn pagina's Indische zuurkoolschotel staan. Ook erg lekker. Groetjes van Jose

marcdepester avatar
marcdepester 11-09-2004

njami....kan alleen maar lekker zijn! Deze nemen we mee naar Antwerpen ! bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten