Cranachan

  • Schots, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2003

Heerlijk Schots nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 ml slagroom,40 ml honing,1 el whisky,500 gr frambozen(of aardbeien),4 el geroosterde havermout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kleine pan,6 hoge glazen.

Voorbereiding

Rooster de havermout in een klein pan en laat volledig afkoelen.

Bereidingswijze

Klop de slagroom lodderig(niet helemaal stijf).Voeg honing en whisky toe en roer door.Schep met een metalen lepel de helft van de geroosterde havermout door de slagroom.Doe de frambozen en de slagroom in lagen in zes hoge glazen,eindig met room.Zet dit 2 uur in de koelkast.Bestrooi vlak voor het opdienen de rest van de havermout er over.

Serveertip

Met halloween worden er kleine geluksvoorwerpjes in de Cranachan gedaan.

Laatste reacties

mobiel_1335452795 avatar
mobiel_1335452795 31-10-2012

Klinkt verrukkelijk! Ga het zeker een keer uitproberen. Neem het mee van je. Dank je wel! :-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten