Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Schotse keuken
  5. Cranachan

Cranachan

Door: fren68

  • Schots, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2003

Ingrediënten 6 personen


250 ml slagroom,40 ml honing,1 el whisky,500 gr frambozen(of aardbeien),4 el geroosterde havermout.


Verder heb je nodig


Kleine pan,6 hoge glazen.


Heerlijk Schots nagerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de havermout in een klein pan en laat volledig afkoelen.

Bereidingswijze

Klop de slagroom lodderig(niet helemaal stijf).Voeg honing en whisky toe en roer door.Schep met een metalen lepel de helft van de geroosterde havermout door de slagroom.Doe de frambozen en de slagroom in lagen in zes hoge glazen,eindig met room.Zet dit 2 uur in de koelkast.Bestrooi vlak voor het opdienen de rest van de havermout er over.

Serveertip

Met halloween worden er kleine geluksvoorwerpjes in de Cranachan gedaan.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fren68
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top