Biefstukreepjes met rijst
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
heerlijk gemarineerde steakreepjes.
Ingrediënten 2 recipe.people
100 ml Worcestershire saus, 2 el mosterd500 g sirloin steak, 105 g langkorrelige witte rijst, 375 ml water, 1 el olijfolie, 1 zoete ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl peper
Benodigdheden
Kom, pan, koekenpan, mes, spatelVoorbereiding
Snijd de steak in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Bereidingswijze
Meng de Worcestershire saus met de mosterd. Marineer hierin de steakreepjes afgedekt, minimaal 30 min., in de koelkast.
Breng de rijst aan de kook, temper de hittebron, dek af en laat 20 min. zachtjes koken.
Verhit olijfolie en fruit de ui en de knoflook. Breng op smaak met peper. Voeg de steakreepjes toe en bak 5 tot 7 min. aan elke kant.
Serveertip
Verdeel de rijst over de borden en schep de steakreepjes erop. Serveer er een frisse salade bij.