GEGRATINEERDE MOSSELEN

  • Frans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 19-10-2003

    Lekker om mee te beginnen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • Verse jumbomosselen (ongeveer 8 stuks pp.)
  • 2 eidooiers
  • Olijfolie, 250 ml.
  • Saffraan
  • Paprikapoeder
  • Piment d?Espolette of beetje tabasco
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • Geraspte Parmezaanse kaas gemengd met wat gedroogde oregano en geraspte gruyere
  • Theelepel mosterd



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Werkwijze Doe de eidooiers in een kom en voeg de knoflook en een half theelepeltje van elk van de specerijen toe en de mosterd. Even met een garde mengen en dan een minuutje laten rusten.
Dan voegt u al kloppend beetje bij beetje de olijfolie toe, flink roeren terwijl u klopt: geef de mayonaise op z?n donder! Tot-ie dik en klodderig is.
Stoom de mosselen in een paar minuten open. Bij gebrek aan een stoompan maakt u er zelf eentje door een flinke zeef in een pan met kokend water te hangen, deksel erop.
Breek de gare mosselen open en bewaar de lege schelp : schik ze, bolle kant boven, op een vuurvast bord als ?bedje? voor de schelpen met mossel!
Vul de schelp met mossel (maak ?m liefst even los) en doe er een schep aiolie op: je dekt de mossel er als het ware mee af. Dan wat gruyere erover en wat parmezaan met oregano. Doe alle mosselen zo en schik ze op het bord tussen de omgekeerde lege schelpen.
Zet een vol bord een paar minuten onder de hete grill tot de kaas lekker gesmolten is!
Bon appetite. Dit gerecht is lekker als voorafje met een rose.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten