Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Gele rijst met Thaise sesamkip

Gele rijst met Thaise sesamkip

Door: marjolijn123

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2003

Ingrediënten 4 personen


325 gr. gele rijst -
1 limoen -
2 tenen knoflook -
2 sjalotten -
1 el. basterdsuiker, bruine-
2 el. sesam-olie-
2 el. olie -
4 kipfilets -
20 gr. sesamzaad -
Peper-
Zout


Verder heb je nodig


Een rasp, een kom en koekepan.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de limoen, rasp deze en pers het sap uit de limoen. Pers de knoflook, snipper de sjalotjes. Doe de knoflook, limoenrasp, sjalotjes, bruine suiker, sesam-olie, het limoensap en wat peper en zout in een kom en roer dit door elkaar. Schep de kip door de marinade en laat deze gedurende 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

Bereidingswijze

Rooster het sesamzaad in de koekepan goudbruin en kook de gele rijst in 8 minuten gaar. Neem ondertussen de kip uit de marinade, bewaar de marinade en bak het vlees in de olie in circa 10 minuten goudbruin. Voeg de marinade toe en laat het geheel circa 3 minuten op het vuur inkoken. Verdeel de rijst en de kip over de borden en garneer het gerecht met wat sesamzaad.

Serveertip

Lekker met peultjes.
Bron: ReceptenWeb



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top