Waanzinnige speklapjes met stamppot van paksoi

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2003

Paksoi is een uit Azie afkomstige koolsoort met witte bladstelen en donkergroene bladeren. Zowel de bladeren als de stelen kunne worden gegeten. De groente is snel klaar Als dit niet echt winters klinkt!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin met het maken van de stampot, Maak op de gebruikelijke manier een luchtige aardappelpuree van 1 kilo aardappelen. ? liter melk en 40 gram boter en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de schoongemaakte paksoi in de breedte in smalle reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Halveer de schoongemaakte champignons. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de champignons op hoog vuur omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Bestrooi ze met wat zout en peper en de kerrie. Voeg de paksoi toe en roerbak een paar minuten tot de kool begint te slinken. Breng op smaak met wat zout en peper Schep de kool met de champignons door de aardappelpuree.

Laatste reacties

chakka avatar
chakka 18-10-2003

Hi Marianne Klinkt lekker, maar ik ben zo benieuwd: wat maakt die speklapjes nou waanzinnig? groetjes Danielle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten