1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Stoofschotel van Kalfslees

Stoofschotel van Kalfslees

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2003

Ingrediënten 4 personen


6oo gr. Kalfsvlees * 1 ui * 1 teentje knoflook * 250 gr. champignons * 3el olie * 1 1/2 dl witte wijn * 1tl tijm * 1 laurierblad * 1 boulliontablet * 1 bekertje creme fraiche (125ml) * 1el grog gehakte bladselderij * 1el kappertjes 1el maizena * peper en zout


Verder heb je nodig


Braadpan


Lekkere Franse stoofschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in stukken snijden
ui en knoflook klein gesneden
champignons in grote stukken snijden

Bereidingswijze

Kalfsvlees rondom bruin bakken in de olie. Bak de ui en knoflook 2min mee, schenk de wijn en 1/4 heet water in de pan en breng het vocht aan de kook Voeg de tijm, laurierblad en het boulliontablet toe. Laat het vlees met de deksel op de pan 1 uur sudderen. Roer de champignons door de saus en laat het nog een een 1/2uur stoven. Doe dan de creme fraiche, selderij en de kappertjes door het gerecht. Roer de maizena met 3 etl water glad en bind hiermee het vocht. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveertip

Erg lekker met Pandan rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cinderell


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cinderell
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top