Risotto Pesto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2003

Deel dit recept

Ingrediënten
450 gr risotto
1 ui
1 teen knoflook
3 el olijfolie
1/2 liter tuinkruidenbouillon (van tablet)
? 100 gr verse pesto
1 dl room
60 gr pijnboompitten
verse basilicum
100 gr verse Parmezaanse kaas
zeezout
versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig.

Voeg de risotto toe en schep het geheel enkele keren om tot de risotto glanst.

Schenk, terwijl u blijft roeren, beetje voor beetje de bouillon bij de rijst en laat de risotto op laag vuur in 20-25 minuten gaar worden.

Roer alles af en toe voorzichtig om en zorg dat de risotto niet te droog wordt.

Schenk er vlak voor het serveren de room bij en schep de risotto nog eens om.

Serveertip

Bestrooi de risotto naar smaak met zout en peper en garneer het gerecht met lichtbruin geroosterde pijnboompitten, reepjes basilicum en Parmezaanse kaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten