1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Verse Paddestoelensaus

Verse Paddestoelensaus

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-2003

Ingrediënten 4 personen


25 g gedroogde porcini, of half porcini en half gedroogde morilles
1,5 dl lauw water
8 el olijfolie extra vergine
1 takje verse rozemarijn
1 teen knoflook, fijngehakt
400 verse paddestoelen (kastanjechampignons, cantharellen en oesterzwammen) in kleine stukjes gesneden)
zeezout
vers gemalen zwarte peper
voor witte saus
15 boter
voor rode saus
2-3 el olijfolie extra vergine
4 el polpa di pomodoro oftewel tomatenpulp
1 el tomatenpuree



Salsa di Funghi, heerlijk bij Pasta, Rijst of Polenta. Deze saus kan wit of roodkleurig worden afgewerkt, afhankelijk waarvoor je hem wilt gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gedroogde paddestoelen in lauw water 30 min. Knijp ze droog en bewaar het weekvocht

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de rozemarijn en knoflook 20 seconden. (als je rode saus wilt maken voeg dan op dit moment de extra olijfolie toe). Doe er verse paddestoelen en de geweekte gedroogde paddestoelen bij en laat ze 15 min. bakken. Schep ze zo nu en dan om en om.
Roer voor de witte saus het weekvocht en de boter door het paddestoelenmengsel en laat ze nog 15 min. pruttelen.
Roer voor de rode saus de tomatenpulp en de tomatenpuree door het paddestoelenmengsel en laat het op een matige vlam nog 15 tot 20 minuten sudderen.

Serveertip

De witte saus is lekker bij pasta of rijst.
De rode saus is lekker bij polenta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjoukje_w
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top