1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gegratineerde bruinebonensoep

Gegratineerde bruinebonensoep

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2003

Ingrediënten 2 personen


3 el olijfolie
1 grote ui, in ringen
1 kleine courgette, in dikke halve plakken
100 g bleekselderij, stengel in ringen, groen fijngesneden
1 blik bruine bonen a 400 ml, uitgelekt
1 1/2 groentebouillontablet
zout
peper
1 wit pistoletje, in plakjes
50 g geraspte gruyere



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit 1 1/2 el olie en bak hierin op laag vuur de uienringen in ca. 15 min. zacht en goudbruin. Verhit 1 1/2 el olie in een soeppan en bak hierin de courgette en bleekselderij ca. 3 min. zachtjes. Neem ze uit de pan, voeg de bonen, 5 dl warm water en de bouillontabletten toe en breng het aan de kook. Pureer de soep met de staafmixer en schep de groenten en uiringen erbij. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verwarm de grill voor. Schep de soep in grote ovenvaste kommen. Zet de kommen op de bakplaat, leg in elke kom bovenop de soep 2 sneetjes van het pistoletje en bestrooi met wat kaas. Gratineer de kaas en het brood onder de grill. Garneer de soep met het selderijblad.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top