1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vlierbessensiroop

Vlierbessensiroop

Door: ghislaine000

  • Belgisch, Tussendoortje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-10-2003

Ingrediënten


- 1 liter water
- 1 kg kandijsuiker
- vlierbessen
- halve staaf klis
- 2 soeplepels gehakt zoethout
- 10 laurierblaadjes
- 1 afgestreken soeplepel van de volgende kruiden: kamille, munt, tijm, hyssop, salie.


Verder heb je nodig


Een email kookpot.


Verkoudheden te lijf gaan.Vliersiroop ook te verkrijgen bij bv. "Di-winkel".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlierbessen wassen, afritsen met een vork, groene bessen of niet rijpe bessen verwijderen.

Bereidingswijze

Doe de bessen met de klis, kandijsuiker, zoethout en laurier in een email kookpot. Voeg 1 liter water toe. Alles moet 2 cm onder water staan.
Laat dit 30 minuten zachtjes koken.
Af en toe roeren want het mengsel gaat schuimen.
Voeg na 30 minuten koken kamille, munt, tijm, hyssop, salie toe en laat alles samen nog 3 minuten zachtjes sudderen, en dan 10 minuten laten rusten.
Alles zeven en de flesjes vullen.

Serveertip

Tip: je kan eventueel ook een scheut alcohol bijvoegen, dan bewaart hij beter.
In de koelkast bewaren.
Gezondheid!!.


De rijpe vlierbessen zijn rijk aan de vitaminen ( A, B, C), kalium, invertsuiker, sporenelementen en bio-actieve stoffen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top