Mandulas pisztrang (Hongarije)
- Hongaars, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Forel met amandelen voor 4 personen
Ingrediënten 4 personen
2 citroenen4 schoongemaakte forellen
50 g fijn paneermeel
80 g boter
1 bosje peterselie
100 g geschaafde amandelen
Benodigdheden
bron : Hongaarse specialiteiten / Aniko Gergely / Esther Westerveld
Bereidingswijze
Halveer de citroenen en wrijf de vissen in met een beetje citroensap.
Wentel
de vissen daarna door het paneermeel.
Smelt de boter in een pan en bak de
forellen hierin aan beide kanten goudbruin.
Pers de citroenen uit, zeef het
sap en hak de peterselie fijn.
Haal de gebakken forellen voorzichtig uit de
pan en houd ze warm.
Rooster het amandelschaafsel in de achtergebleven
boter.
Roer het citroensap en de peterselie erdoor en giet dit als saus over
de forellen.