Mandulas pisztrang (Hongarije)

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Forel met amandelen voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 citroenen

4 schoongemaakte forellen

50 g fijn paneermeel

80 g boter

1 bosje peterselie

100 g geschaafde amandelen

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

bron : Hongaarse specialiteiten / Aniko Gergely / Esther Westerveld

Bereidingswijze

Halveer de citroenen en wrijf de vissen in met een beetje citroensap.
Wentel
de vissen daarna door het paneermeel.
Smelt de boter in een pan en bak de
forellen hierin aan beide kanten goudbruin.
Pers de citroenen uit, zeef het
sap en hak de peterselie fijn.
Haal de gebakken forellen voorzichtig uit de
pan en houd ze warm.
Rooster het amandelschaafsel in de achtergebleven
boter.
Roer het citroensap en de peterselie erdoor en giet dit als saus over
de forellen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vis_van_erie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten