1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Mandulas pisztrang (Hongarije)

Mandulas pisztrang (Hongarije)

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-10-2003

Ingrediënten 4 personen


2 citroenen
4 schoongemaakte forellen
50 g fijn paneermeel
80 g boter
1 bosje peterselie
100 g geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Bron : Hongaarse specialiteiten / Aniko Gergely / Esther Westerveld


Forel met amandelen voor 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de citroenen en wrijf de vissen in met een beetje citroensap. Wentel
de vissen daarna door het paneermeel. Smelt de boter in een pan en bak de
forellen hierin aan beide kanten goudbruin. Pers de citroenen uit, zeef het
sap en hak de peterselie fijn. Haal de gebakken forellen voorzichtig uit de
pan en houd ze warm. Rooster het amandelschaafsel in de achtergebleven
boter. Roer het citroensap en de peterselie erdoor en giet dit als saus over
de forellen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vis_van_erie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top