1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Hortobagyi palacsinta (Hortobagy, Hongarije)

Hortobagyi palacsinta (Hortobagy, Hongarije)

Door: flensjes

  • Hongaars, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2003

Ingrediënten 6 personen


6 flinterdunne flensjes


VULLING
500 g doorregen varkenslappen
50 g reuzel
2 uien, gesnipperd
2 eetl. paprikapoeder
1 theel. komijnzaadjes

SAUS EN GARNERING
250 g creme fraiche
1 theel. paprikapoeder
1 theel. bloem
zout
peper
enkele slabladeren
2 tomaten
1 komkommer


Verder heb je nodig


Bron : Een reis om de wereld in 80 recepten / met medewerking van Claude
Lebey / Esther Westerveld


Gevulde flensjes voor 6 personen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van 2 centimeter. Verhit de reuzel en fruit de
uien er zo lang in tot ze beginnen te kleuren. Voeg 2 eetlepels
paprikapoeder en het vlees toe. Schep alles enige malen goed om en laat
alles enkele minuten zachtjes bakken. Schep de komijnzaadjes erdoor en
schenk vervolgens zoveel kokend water erbij dat alles net onder staat. Leg
het deksel op de pan en laat alles boven een matig afgestelde warmtebron zo
lang stoven tot het vlees gaar is. Intussen kunt u de flensjes bakken. Voeg
aan het beslag een extra mespuntje zout toe.

Bereidingswijze

Wanneer de ragout gaar is, neem dan de helft van het kookvocht uit de pan en
houd dit in een kommetje part. Doe de rest over in de elektrische
keukenmachine en maal alles ragfijn. Leg de flensjes op een werkplank of
aanrecht. Schep op elk flensje een deel van het fijngemalen vlees. Vouw de
flensjes zo om het vlees dat er vierknte pakjes ontstaan. Houd de pakjes
hierna warm.
Maak de saus door de rest van het kookvocht aan de kook te brengen. Roer de
creme fraiche, paprikapoeder en de met enkele eetlepels water aangemaakte
bloem erdoor. Laat alles gedurende enkele minuten zachtjes doorkoken. Voeg
zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Leg op elk bord een gevuld flensje en schep de
saus er rondom. Leg in reepjes gesneden slabladeren er rondom en schik in
plakjes gesneden tomaten en schijfjes komkommer op de flensjes. Strooi
daarna eventueel nog wat paprikapoeder erover.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van flensjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top