Goulash met kipfilet
- Hongaars, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke goulash, maar klaar binnen een half uurtje
Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets;olijfolie;
bouillonblokjes;
2 rode paprika's;
3 gepelde tomaten of gepelde tomaten uit blik;
champignons;
prei, ui, knoflook;
pakje goulashmix van honig;
sambal;
Pak witte rijst;
paprikapoeder ;
zwarte peper;
verse basilicum
Benodigdheden
snijplank;mes en vork;
braadpan;
hapjespan;
kookpan;
Voorbereiding
snij de ui, knoflook, prei, champignons en paprika klein
Bereidingswijze
Braad de hele kipfilets in de braadpan in olijfolie en kruid ze met bouillonblokjes, paprikapoeder en zwarte peper.
Fruit de ui, knoflook, prei, en paprika in de hapjespan, later de champignons erbij en de tomaten. Kook ondertussen de witte rijst.
Prepareer de goulashmix met water voordat deze wordt toegevoegd in de hapjespan. Voeg hier wat sambal aan toe en roer erdoorheen. Snij de gebraden kip in ruwe stukken en voeg deze toe in de hapjes pan met de goulashmix.
Voeg uiteindelijk wat verse basilicum toe , laat nog even sudderen en klaar.
Serveertip
Met een frise salade van komkommer en basilicumdressing