hummus

  • Mediterraan, Borrelhapje
  • 10-20 min.



grieks/libanese dip van kikkererwten en sesam pasta.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 1 blik kikkererwten (400 gram) afgespoeld.
* 1-3 teentjes knoflook,gepeld.
* 3-4 el citroensap.
* 1/2 tl paprikapoeder.
* 3 el sesampasta (tahini)
* 2 el olijfolie, extra vierge.
* peper & zout.
* 1 takje peterselie.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

pureer voor de hummus de erwten met de knoflook,het citroensap.het paprikapoeder.de sesampasta en 1 el olijfolie in de keukenmachine tot een egaak mengsel.
voeg eventueel nog een scheutje water toe en breng op smaak met peper & zout.
doe de puree in een schaaltje,besprenkel ze met de rest van de olijfolie en garneer met peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bellaxxx avatar
bellaxxx

Doorsturen

Home Recepten