1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Een-pans couscous.

Een-pans couscous.

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-10-2003

Ingrediënten 1 personen


1 kopje couscous-Olijfolie- 100 gr.Choriza, spekblokjes, lamsvlees, ...200 gr. 100 gr
Soja-blokjes

Groenten (ui, paprika, courgette, wortel, broccoli, prei, (wat je in huis hebt)100 gr. kikker-erwten- 1 bouillionblokje- zout en peper naar smaak- 1kaneelstokje, theelepel komijnzaadjes naar smaak, (alternatief, schep tandoori-pasta of curry-pasta) en verse, ( gedoogde) koreanderblaadjes.


Verder heb je nodig


Braadpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Indien gebruikt: dag van te voren de kikkererwten in de week zetten, uur van te voren soja-blokjes in warm water laten weken.

Bereidingswijze

Braadpan opwarmen, scheut olie er in, spekblokjes in de pan, gesneden ui erbij, uitbakken c.q. fruiten (3 min).
Worst in dobbelsteenjes snijden (1 a 2 cm), erbij meebakken (3 min). Eventueel vlees er bij.
Wortel in schijfjes, sperzieboontjes in stukjes (3 cm), snijbonen in wiebertjes, soja en kikkererwten laten uitlekken, alles in pan erbij samen met kaneel en komijn. 10 tot 15 minuten laten bakken/stoven (deksel er op).
Paprika, aubergine en andere snel-klare groenten in stukken, champignons in plakjes, samen met kruiden in pan erbij, 10 a 15 minuten laten stoven.
Couscous er bij gooien, omscheppen.
Kop warm water (of met wat vruchtensap, ook lekker) met boullionblokje erbij, omscheppen, aan de kook laten komen.
Oppassen: couscous neemt het water op, en kan dan gaan aanbranden. Indien nodig extra water toevoegen, maar niet te veel daar het anders papperig wordt. 5 minuten laten garen. Verse koreanderblaadjes erover snipperen, opdienen.

Serveertip

Te serveren met b.v. mango-chutney, Marokaanse rode wijn, tomatensalade, en een fris toetje of turkse koffie met zoetigheden.

Variaties:Volgens originele recept moeten er blokjes lamsvlees en pittige worst in. In plaats hiervan neem ik ook wel soja-brokjes (voor vegetariers) of dobbelsteentjes 'Choriza', een pittige salami-soort (ook wel pizza-salami genoend). Ook mogelijk: gewone salami of snijworst, in welk geval wel extra kruiden toegevoegd moeten worden. Ook horen en kikker-erwten in (officieel keker-erwten), die van te voren moeten weken. Doe ik ook niet altijd... Wel eens dadels, lekker zoet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top