Een-pans couscous.

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2003

Een lekker en vrij snel klaar te maken gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 kopje couscous-Olijfolie- 100 gr.Choriza, spekblokjes, lamsvlees, ...200 gr. 100 gr
Soja-blokjes

Groenten (ui, paprika, courgette, wortel, broccoli, prei, (wat je in huis hebt)100 gr. kikker-erwten- 1 bouillionblokje- zout en peper naar smaak- 1kaneelstokje, theelepel komijnzaadjes naar smaak, (alternatief, schep tandoori-pasta of curry-pasta) en verse, ( gedoogde) koreanderblaadjes.








Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

Indien gebruikt: dag van te voren de kikkererwten in de week zetten, uur van te voren soja-blokjes in warm water laten weken.

Bereidingswijze

Braadpan opwarmen, scheut olie er in, spekblokjes in de pan, gesneden ui erbij, uitbakken c.q. fruiten (3 min).
Worst in dobbelsteenjes snijden (1 a 2 cm), erbij meebakken (3 min). Eventueel vlees er bij.
Wortel in schijfjes, sperzieboontjes in stukjes (3 cm), snijbonen in wiebertjes, soja en kikkererwten laten uitlekken, alles in pan erbij samen met kaneel en komijn. 10 tot 15 minuten laten bakken/stoven (deksel er op).
Paprika, aubergine en andere snel-klare groenten in stukken, champignons in plakjes, samen met kruiden in pan erbij, 10 a 15 minuten laten stoven.
Couscous er bij gooien, omscheppen.
Kop warm water (of met wat vruchtensap, ook lekker) met boullionblokje erbij, omscheppen, aan de kook laten komen.
Oppassen: couscous neemt het water op, en kan dan gaan aanbranden. Indien nodig extra water toevoegen, maar niet te veel daar het anders papperig wordt. 5 minuten laten garen. Verse koreanderblaadjes erover snipperen, opdienen.

Serveertip

Te serveren met b.v. mango-chutney, Marokaanse rode wijn, tomatensalade, en een fris toetje of turkse koffie met zoetigheden.

Variaties:Volgens originele recept moeten er blokjes lamsvlees en pittige worst in. In plaats hiervan neem ik ook wel soja-brokjes (voor vegetariers) of dobbelsteentjes 'Choriza', een pittige salami-soort (ook wel pizza-salami genoend). Ook mogelijk: gewone salami of snijworst, in welk geval wel extra kruiden toegevoegd moeten worden. Ook horen en kikker-erwten in (officieel keker-erwten), die van te voren moeten weken. Doe ik ook niet altijd... Wel eens dadels, lekker zoet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten