Calzone

  • Italiaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2003

Een klassiek Italiaans recept
brood gevuld met een salami-bacon-kaasmengsel

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 300 g witte bloem

  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 el olijfolie
  • zout en vers gemalen peper
  • 1,25 dl lauwe melk
  • 400 g champignons

  • 1 ui
  • 8 el tomatenpuree
  • 2 el vers broodkruim


  • paprikapoeder, naar smaak

  • geperst knoflook, naar smaak
  • knoflookzout, naar smaak

  • gehakte verse oregano of marjolein, naar smaak
  • zonnebloemolie voor het bestrijken
  • 5 tomaten
  • 200 g salami
  • lOO g bacon
  • 350 g gruyere

  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding


    Zeef de bloem in een kom en roer de gist erdoor. Voeg de olijfolie, 1 tl zout en de melk toe; kneed dit alles tot een soepel deeg. Als het deeg plakt, voegt u wat extra bloem toe.


    Laat het deeg op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid. Kneed opnieuw en verdeel het in twee porties.


    Rol elke deeghelft uit tot een ronde vorm en leg ze op een ingevette bakplaat.


    Snijd de champignons, tomaten, salami, bacon, kaas en ui. Zet deze ingredienten apart.


    Meng de tomatenpuree en het broodkruim en voeg zout, peper, paprikapoeder en knoflook
    naar smaak toe.

    Bereidingswijze



    Spreid het tomatenpureemengsel uit over het deeg, leg de tomatenschijfjes erop en strooi er zout, peper, paprikapoeder en knoflookzout over, naar smaak.


    Verdeel de champignons, salami, bacon, kaas en ui over de tomatenpuree en strooi hierover peper, paprikapoeder en oregano of marjolein, naar smaak.


    Vouw het deeg over de vulling (laat het overlappen) en druk de randen goed samen. Bestrijk het deeg met zonnebloemolie en bestrooi het met oregano of marjolein.



    Bak de calzone in een voorverwarmde oven op 200 ?C/gas stand 6 in 20-30 minuten goudbruin. Serveer dit gerecht direct.

    Serveertip

    Variaties Gebruik pastrami in plaats van salami.

    Vervang de gruyere door edammer of emmentaler.

    Laatste reacties

    stuntje avatar
    stuntje 21-10-2003

    mmmmmmmm het water loopt me in de mond. groetjes Maartje

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten