risottotaart

  • Mediterraan, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-2003

makkelijk, vegetarisch,

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 blikje pizzadeeg
1 ui
1 teentje knoflook
vloeibare margarine
300 gram risottorijst
7 dl groentebouillon
75 gr vers geraspte parmezaanse kaas
1 zak Iglo groentemix (gegrilde paprika, courgette en sperziebonen)
olijfolie classico
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
taartvorm, hapjespan of hoge koekepan, wok

Voorbereiding

verwarm de oven voor op 200 gr

Bereidingswijze

Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg, prik het in met een vork en bak het ca. 10 minuten in de hete oven.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 3 kneepjes margarine in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 2 minuten. Voeg de rijst toe en fruit tot de korrels glazig zijn.

Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen.Voeg steeds een lepel bouillon toe aan de rijst, blijf roeren en herhaal het tot de bouillon op is. Proef de rijst, voeg extra bouillon of water toe tot de risotto gaar is. Meng een paar kneepjes margarine en de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper.

Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de groentemix ca. 7 minuten.

Schep de risotto in de gebakken taart en verdeel de groenten erover.
Serveer direct.

Serveertip

ik zet het lekker op tafel bij een gemengd buffet!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten