Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tete de Veau

Tete de Veau

Door: hgelden

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-10-2003

Zuid Limburgse specialiteit

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


400 gram kalfspoulet
2 bouillonblokjes
diverse kruiden (peterselie, foelie, tijm )
kruidnagel en 1/2 prei
1 middelgrote ui en 1/2 wortel
100 gram kalfsgehakt
paneermeel
100 gram champignons
citroensap
50 gram boter
70 gram bloem
1/2 liter bouillon
blikje tomatenpuree
scheutje madera
worcestersaus
wat zout en peper
scheutje koffiemelk


Verder heb je nodig


Kookpot
bakpan


Voorbereiding

Zet de kalfspoulet op met koud water en de bouillonblokjes. Voeg er de kruiden en tevens de kruidnagel aan toe. Doe er voorts wat plakjes wortel, een stukje prei en wat ui bij. Breng dit alles aan de kook en laat een en ander zo'n 20 minuten zachtjes doorkoken.

Bereidingswijze

Maak het gehakt aan met paneermeel en een beetje zout en draai er kleine balletjes van. Laat deze balletjes meekoken tijdens het, de laatste 10 minuten, doorkoken van de kalfspoulet. Maak intussen de champignons schoon en smoor ze in ongeveer 10 minuten gaar in een pannetje met wat boter, citroensap, een scheutje water en wat zout. Maak nu de roux en wel als volgt:
Smoor in wat boter een stukje ui en doe er de bloem bij. Laat de boter en de bloem langzaam bruin worden en voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe tot de gewenste dikte wordt bereikt. Breng een en ander vervolgens al roerend aan de kook. Zeef de saus enmaak deze dan op smaak af met tomatenpuree, een scheutje madera, een paar druppeltjes worcestersaus en wat zout en peper. doe er nu de gehaktballetjes, de kalfspoulet en de champignons bij. Voeg aan dit alles een scheutje koffiemelk toe en warm het geheel nog even goed door. Schep het gerecht vervolgens op een schaal en garneer dit met stukjes hardgekookt ei, enkele waaiers augurk en wat zure uitjes.

Serveertip

Serveer de Tete de Veau met kleine witte broodjes of met knapperig gebakken stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgelden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top