Mosselsoep

  • Soep
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kilo mosselen
4 bosuitjes
1 winterpeen
1 visbouillonblokjes
2 dl koksroom
1 el grove mosterd
1 el komijnzaad
zout
versgemalen peper
1 bosje koriander
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • Was de mosselen en verwijder de open exemplaren.

  • Was de bosuitjes en snij ze in stukken van ca. 3 cm.

  • Schil de winterpeen en snij deze in dunne reepjes.

  • Bereidingswijze

  • Breng 750 ml water met het bouillonblokje in een grote pan aan de kook en laat de mosselen afgedekt in ca. 7 minuten gaar worden. Schud ze regelmatig om. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan, verwijder de gesloten mosselen en zeef het kookvocht boven een andere pan. Houd de mosselen warm.

  • Voeg de groenten en de koksroom aan het kookvocht toe en laat dit ca. 4 minuten koken.

  • Roer de mosterd en het komijnzaad door de soep. Breng op smaak met zout en peper.

  • Was de koriander en hak deze grof.

  • Verdeel de mosselen en de soep over 4 kommen en bestrooi de soep met de koriander.
  • Serveertip

  • Lekker met stokbrood.

  • Kcal pp:205.

  • Bron:Super.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    lenteszomers avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten