Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. carnavalsoep

carnavalsoep

Door: AnietjesSmulsite

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2003

Ingrediënten 4 personen


1 Rode, 1 Groene en 1 Gele PAPRIKA.
2 Bosjes Lenteuitjes.
2 Aardappels
50 gr. Boter
50 gr. Bloem
2 theelepels Kerriepoeder
2 Liter VleesBouillon
2 Blikjes Cocktailworstjes
1/4 Liter Creme Fraise
Zout en Peper
3 Eetlepels Fijngehakte peterselie.


Verder heb je nodig


Snijplank/ scherp mes
schaaltjes waar je alles in kunt doen na het snijden.
Grote kookpan of Wok met deksel
Garde/ spatel


DIT IS EEN SOEP OM TE SMULLEN, DIE ZIJN NAAM WERKELIJK EER AAN DOET!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd alle paprika's in hele kleine blokjes, en de lenteuitjes in hele fijne ringetjes.
en de geschilde aardappels in kleine blokjes van ? ? cm.
Zorg dat je alle ingredienten klaar hebt staan.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote pan en bak hierin de paprikablokjes en 3/4 van de lenteuitjes in circa 5 min glazig.
Roer daarna d ebloem erdoor en laat ? 2 min pruttelen.
Voeg al roerende 1/4 liter bouillon erdoor, en vervolgens beetje bij beetje de rest.
Voeg de aardappelblokjes toe en breng de vloeistof aan de kook; roer af en toe.
Laat de soep ca. 10-15 min koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
Voed de uitgelekte cocktailworstjes en de creme fraise toe en laat de soep door en door warm worden.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bestrooi de soep met de achtergehouden lente-uiringetjes en de fijngehakte peterselie.

Serveertip

Serveer de Superheerlijke Soep met Vers (of zelf afgebakken stokbrood) in schijfjes gesneden met superknoflook kruidenboter besmeerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van AnietjesSmulsite
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top