Gratin met pastinaak en spinazie

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2003

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 grote pastinaken
  • 500 gr. bladspinazie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook

  • olijfolie
  • peper
  • 1 1/4 dl. slagroom
  • (eventueel) 2 eetl. mascarpone
  • 1 ei
  • 100 gr. versgemalen emmenthaler
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de pastinaken in reepjes en stoom ze 3 a 4 minuten.
    Fruit de ui en de knoflook in
    olijfolie en voeg spinazie toe.
    Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Bereidingswijze

    Meng de slagroom, de mascarpone, het ei en de geraspte kaas.
    Vet de ovenschotel in, voeg
    de helft van de spinazie toe, bedek met een laag pastinaak en vervolgens met een tweede
    laag spinazie.
    Giet het slagroom-kaasmengsel over de groenten en bak 15 minuten.

    Serveertip

    Lekker met gekookte aardappels en een karbonade.
    Eet smakelijk !

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    debora avatar
    debora 18-11-2010

    Tomaten erbij gedaan.

    grietm avatar
    grietm 01-04-2010

    spekjes toevoegen bij het room mengsel...

    marlejopa avatar
    marlejopa 21-03-2006

    Heb dit reeds meerdere malen gemaakt, erg lekker !

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten