1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pastinaak
  5. Gratin met pastinaak en spinazie

Gratin met pastinaak en spinazie

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-2003

Ingrediënten 4 personen


2 grote pastinaken500 gr. bladspinazie1 middelgrote ui1 teentje knoflook
olijfoliepeper1 1/4 dl. slagroom(eventueel) 2 eetl. mascarpone1 ei100 gr. versgemalen emmenthaler



Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een inheemse groente die al heel oud is en wordt de laatste tijd opnieuw verbouwd. De witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Na de oogst wordt de wortel gauw slap. Bewaar pastinaak daarom niet langer dan 3 a 4 dagen en liefst in een geperforeerde, plastic zak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de pastinaken in reepjes en stoom ze 3 a 4 minuten.Fruit de ui en de knoflook in
olijfolie en voeg spinazie toe.Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Meng de slagroom, de mascarpone, het ei en de geraspte kaas.Vet de ovenschotel in, voeg
de helft van de spinazie toe, bedek met een laag pastinaak en vervolgens met een tweede
laag spinazie.Giet het slagroom-kaasmengsel over de groenten en bak 15 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met gekookte aardappels en een karbonade.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top