1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuurkool
  6. Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool

Door: mikeveenstra

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2003

Ingrediënten 4 personen


Fazant met zuurkool

2 fazanten
lapjes vet spek om mee te barderen
zout
peper
100 gram boter

voor de zuurkool:

1 kilogram zuurkool uit het vat
200 gram doorregen spek in reepjes of blokjes
0,5 liter bouillon
0,5 liter droge, witte wijn
6 jeneverbessen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de gewassen zuurkool goed uitlekken en doe deze in een ruime pan. Verdeel de reepjes spek goed door de zuurkool. Kneus de jeneverbessen, doe ze erbij en overgiet het geheel met de bouillon en de wijn. Laat op laag vuur ongeveer 1,5 uur sudderen. Zout en peper de fazanten en ontwikkel ze met de lapjes bardeerspek; braad ze daarna aan in de hete boter. Neem de aangebraden fazanten uit de pan en leg ze op de zuurkool. Sluit de pan af en laat de zuurkool samen met de fazanten nog ongeveer 3 kwartier sudderen. Neem de fazanten uit de pan. Snijd ze in stukken en leg ze op een verwarmde, grote, platte schotel. Omring ze niet de uitgelekte zuurkool en giet ten slotte de met een beetje water afgebluste braadboter over het geheel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mikeveenstra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top