Gewokte sperziebonen met spek

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2003


Sperzieboontjes uit de wok met een Indisch tintje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

? 150 g doorregen ontbijtspek

? 500 g dunne sperziebonen of haricots verts, afgehaald

? 2 eetl arachideolie

? 1 theel suiker

? 1 eetl lichte sojasaus

? 3 eetl water

? 2 theel sesamolie

? zout

? versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Snijd het spek in smalle reepjes.
Halveer de boontjes als ze langer zijn dan 7,5 cm en laat ze anders heel.

Zet de wok op hoog vuur tot hij heet is.

Draai het vuur laag en roerbak de spekreepjes tot ze bruin en knapperig zijn.

Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Maak de wok schoon met keukenpapier, zet hem opnieuw op hoog vuur tot hij heet is.

Giet de olie erin en roerbak de sperziebonen 30 seconden als de olie heel heet is en er een lichte damp afkomt.

Voeg de suiker, de sojasaus en het water toe en roerbak nog 1 minuut.

Bestrooi het geheel met zout en peper, leg het deksel op de wok en laat de bonen in circa 5 minuten gaar worden.

Controleer van tijd tot tijd en voeg zo nodig een scheutje water toe.

Neem het deksel van de wok als de sperziebonen gaar zijn en roerbak tot het vocht is verdampt.

Roer de sesamolie door de sperziebonen en neem de wok meteen van het vuur.

Schep ze in een voorverwarmde schaal, bestrooi met de spekreepjes en serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten