Macaroni bechamel
- Arabisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Een heelrijke ovenschotel kan zowel warm als koud worden gegeten.
Ingrediënten 8 personen
500 gram lams/rundergehakt.500 gram macaroni penne regate. 2 liter melk, boter,zout,zwarte peper, meel,gezeefde tomaten of tomatenpuree. 2 eieren, strooikaas naar smaak..Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 557,64 kcal |
Koolhydraten | 62,33 g |
Eiwitten | 39,83 g |
Vetten | 15,85 g |
Benodigdheden
grote pan voor het koken van de macaroni,1 wok,houten lepels,garde,ovenschotel(groot) pannetje
Voorbereiding
Zet een pan met ruim water op. Schud de macaroni in het koend water en laat deze koken totdat de pasta zacht is. Ondertussen het gehakt in wat boter bakken roer goed door zodat het gehakt helemaal los is.Doe hierbij naar behoefte zout en zwarte peper.
Indien het geheel goed gebakken is ( nog wel zacht) even apart in een pannetje/bakje doen. Spoel de wok even uit,daarna hierin 2 liter melk. en ongeveer 200 gram boter , zout en ietwat peper wanneer de melk een beetje aan het warm worden is alvast voorzichtig roerend meel toevoegen. Gemakkelijk is om in het begin een garde te gebruiken zodat je een gladde (zonder klontjes) vrij dikke saus krijgt.Roer nu met een houten lepel deze "pap'goed door.
De macaoni kun je ondertussen afgieten en alvast een dikke laag in de schotel aanbrengen. Schenk daaroverheem een gedeelte van de saus, daarna komt daarop het gehakt, weer een laag macaronie met saus en bovenop de gekluste eieren en strooikaas .
Bereidingswijze
zet de oven op 220 graden ( wel voorverwarmen) en laat de schotel ongeveer 20 minuten erin staan.
Serveertip
Heerlijk te combineren met gegrilde lamskoteletten, olijven, komkommer,of een griekse salade