1. Home
  2. Recepten
  3. Pompoensoep
  4. Pompoensoep

Pompoensoep

Door: attig

  •  , Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2003

Ingrediënten 4 personen


750 gr. pompoen, 7,5 dl. kruidenbouillon, 1 dl. room, 30 gr. boter, 2 uien, 1 laurierblad, peterselie, peper & zout.


Verder heb je nodig


Soeppan, staafmixer.


Een lekker gemakkelijk soepie

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pompoen schillen, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
Uien snipperen.

Bereidingswijze

De pompoen in ca. 30-40 minuten gaar koken in de kruidenbouillon met het laurierblad. De ui fruiten en bij de bouillon voegen, het laurierblad verwijderen. De soep met een staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. De room toevoegen.

Serveertip

Serveren met gehakte peterselie en eventueel geroosterde pijnboompitten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van attig
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top