zuurvlees
- Regionaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-10-2003
limburgs gerecht met runderpoulet
Ingrediënten
* 1 kg runderpoulet* 4 uien
* rode wijnazijn
* rode wijn
* 5 kruidnagels
* 5 gekneusde peperkorrels
* 4 laurierblaadjes
* zout
* appelstroop
* aardappelzetmeel
Voorbereiding
Doe het vlees in een kom. Snij de uien in ringen en leg ze op het vlees. Doe de kruidnagels, peperkorrels en laurierblaadjes
erbij. Schenk nu zoveel wijnazijn en rode wijn erbij dat het vlees net onder staat.(helft azijn helft rode wijn. Zet het in de koelkast en laat het 1 nacht marineren
Bereidingswijze
Laat het vlees uitlekken boven een kom zodat je de marinade opvangt. Dep het vlees met keukenpapier droog en bak het in wat boter snel bruin.Doe peper en zout op het vlees. Doe de uien erbij en bak ook deze even aan. Verwarm intussen de marinade apart en doe deze wanneer die warm is bij het vlees. Doe nu 4 el appelstroop bij het vlees en laat het nu ca. 2 uur zacht sudderen.Proef na 1,5 uur aan de saus en wanneer deze voor jouw smaak te zuur is voeg er dan nog appelstroop aan toe. Voeg zout naar smaak toe.
Serveertip
Lekker met bv. frites f gekookte aardappelen,sperzieboontjes en appelmoes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties