Hachee

  • Slanke keuken,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-10-2003

Het wordt weer koud buiten, tijd voor hachee. Deze bevat 5.0 points p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
8 grote uien, ca. 275 gr. magere stooflappen, 2 kl. (vloeibare) margarine om het vlees in te bakken, 2 el. (vloeibare) margarine om de uien in te bakken, 2 zakjes hacheekruiden (van Verstegen), peper, zout, paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bak de avond voor je hachee wil gaan eten het vlees in 2 kl. margarine (bestrooid met zout, peper en paprikapoeder) mooi bruin. Haal het uit de pan en blus het bakvet af met ca. 150 ml. water. Breng aan de kook en doe het vlees weer in de pan. Laat het vlees ca. 3 tot 4 uur sudderen op een laag pitje. Laat het vlees daarna een nacht staan (van het vuur af!)

Bereidingswijze

De volgende dag pel je de uien en snijd je ze in kleine stukjes. Doe ze in een pan met een klein laagje water (genoeg om net niet aan te branden) en breng de uienstukjes aan de kook. Laat 10 min. zachtjes doorkoken. Laat de uien daarna uitlekken in een vergiet. Snijd de koude stooflapjes in kleine stukjes. Verhit de margarine (voor de uien) in een pan. Bak de uitgelekte uien bruin in de margarine. Voeg dan de in stukjes gesneden stooflappen toe. Voeg de jus van de stooflappen ook toe samen met de hacheekruiden. Laat nog een half uurtje sudderen op een laag pitje.

Serveertip

Serveer met gekookte aardappelen. Prak alles lekker doorelkaar. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten