Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing

  • Oostenrijks, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
? 1/2 limoen
? 3 zakjes verse basilicum (a 15 g)
? 1 eetlepel creme fraiche
? 1 eetlepel dragonazijn
? 2 theelepels vissaus
? 1/2 eetlepel gembersiroop
? 1 eetlepel droge witte wijn
? versgemalen (witte)peper
? 1 krop lollo rosso
? 1 krop friseesla
? 1 mango
? 1 eetlepel arachideolie
? 2 bakjes Hollandse garnalen (grijze Noordzeegarnalen) (a 100 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Olijfolie in kommetje scheppen en in koelkast in ca. 3 minuten koud laten worden. Limoen uitpersen. Blaadjes basilicum van takjes halen. In keukenmachine 2/3 deel van basilicum, creme fraiche, azijn en limoensap tot gladde saus mengen. Al mengend koude olijfolie, 1 theelepel vissaus, gembersiroop en wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper.

Sla wassen en laten uitlekken. Van lollo rosso krulblad halen, van friseesla fijne binnenste blad nemen. In kom sla en rest van basilicum mengen. Mango schillen en in plakken snijden. In wok olie verhitten. Mango ca. 2 minuten roerbakken. Rest van vissaus erover sprenkelen. Met peper bestrooien. Salade over vier borden verdelen, besprenkelen met dressing en bestrooien met peper. Mango op midden scheppen en garnalen over mango verdelen. Dressing eromheen sprenkelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten