1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Oostenrijkse keuken
  5. Garnalen
  6. Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing

Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing

Door: slamooy

  • Oostenrijks, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2003

Ingrediënten 4 personen


? 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
? 1/2 limoen
? 3 zakjes verse basilicum (a 15 g)
? 1 eetlepel creme fraiche
? 1 eetlepel dragonazijn
? 2 theelepels vissaus
? 1/2 eetlepel gembersiroop
? 1 eetlepel droge witte wijn
? versgemalen (witte)peper
? 1 krop lollo rosso
? 1 krop friseesla
? 1 mango
? 1 eetlepel arachideolie
? 2 bakjes Hollandse garnalen (grijze Noordzeegarnalen) (a 100 g)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olijfolie in kommetje scheppen en in koelkast in ca. 3 minuten koud laten worden. Limoen uitpersen. Blaadjes basilicum van takjes halen. In keukenmachine 2/3 deel van basilicum, creme fraiche, azijn en limoensap tot gladde saus mengen. Al mengend koude olijfolie, 1 theelepel vissaus, gembersiroop en wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper.

Sla wassen en laten uitlekken. Van lollo rosso krulblad halen, van friseesla fijne binnenste blad nemen. In kom sla en rest van basilicum mengen. Mango schillen en in plakken snijden. In wok olie verhitten. Mango ca. 2 minuten roerbakken. Rest van vissaus erover sprenkelen. Met peper bestrooien. Salade over vier borden verdelen, besprenkelen met dressing en bestrooien met peper. Mango op midden scheppen en garnalen over mango verdelen. Dressing eromheen sprenkelen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slamooy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top