Gevuld oerbrood

  • Brood
  • 10-20 min.

Je kunt voor dit recept ook een rond brood gebruiken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr. peultjes1 oerbrood, wit2 teentjes knoflookzoutversgemalen peper
1 dl. olijfolie1/2 citroen1 rode paprika2 flinke vleestomaten10 zwarte
olijven, zonder pit6 ansjovisfilets
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
  • keukenmachine
  • Denk aan de wachttijd van circa 1 uur
  • Voorbereiding

    Haal de peultjes af en blancheer ze in koken water, circa 3 minuten.
    Spoel de peultjes
    met water koud.
    Snij het brood, overdwars, in 3 gelijke plakken.
    Pel de knoflook en
    pers deze uit boven de olijfolie.
    Breng op smaak met wat zout.
    Bestrijk de broodplakken
    met 3/4 van de knoflookolie.
    Pers de citroen uit.
    Was de paprika en de tomaten en verwijder de zaadlijsten en de tomatenpitjes.

    Bereidingswijze

    Pureer de paprika, de tomaten, olijven, ansjovis en de rest van de knoflookolie en het
    citroensap.
    Breng op smaak met zout en veel versgemalen peper.
    Besmeer de broodplakken
    met het groentemengsel en beleg ze met de peultjes.
    Verpak het brood in plasticfolie en
    laat het, onder een gewicht, circa 1 uur in de koelkast staan.

    Serveertip

    Serveer het brood in taartpunten gesneden.
    Lekker met een kop heldere soep.
    Eet smakelijk !

    Dit recept is te vinden in:

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten