Gevuld oerbrood
- Brood
- 10-20 min.
Je kunt voor dit recept ook een rond brood gebruiken
Ingrediënten 4 personen
200 gr. peultjes1 oerbrood, wit2 teentjes knoflookzoutversgemalen peper1 dl. olijfolie1/2 citroen1 rode paprika2 flinke vleestomaten10 zwarte
olijven, zonder pit6 ansjovisfilets
Benodigdheden
Voorbereiding
Haal de peultjes af en blancheer ze in koken water, circa 3 minuten.
Spoel de peultjes
met water koud.
Snij het brood, overdwars, in 3 gelijke plakken.
Pel de knoflook en
pers deze uit boven de olijfolie.
Breng op smaak met wat zout.
Bestrijk de broodplakken
met 3/4 van de knoflookolie.
Pers de citroen uit.
Was de paprika en de tomaten en verwijder de zaadlijsten en de tomatenpitjes.
Bereidingswijze
Pureer de paprika, de tomaten, olijven, ansjovis en de rest van de knoflookolie en het
citroensap.
Breng op smaak met zout en veel versgemalen peper.
Besmeer de broodplakken
met het groentemengsel en beleg ze met de peultjes.
Verpak het brood in plasticfolie en
laat het, onder een gewicht, circa 1 uur in de koelkast staan.
Serveertip
Serveer het brood in taartpunten gesneden.
Lekker met een kop heldere soep.
Eet smakelijk !