1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Tjendol

Tjendol

  • Indonesisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-2003

Ingrediënten 4 personen


- 120 gr goela djawa
- 8 dl kokosmelk
- 1 pakje hunkweemeel 120 gr
- halve liter water
- evt. levensmiddelen kleurstof
- ijsblokjes
- vers fruit in kleine blokjes uit blik



Indonesisch drankje op mijn eigen wijze

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De goela djawe met 1/8 liter water al roerend aan de kook brengen en ca 3 min zachtjes laten koken. hierna in een kan schenken

in een pan de meel doen en een beetje water toevoegen totdat er een papje ontstaat inkokek tot een dikke massa en boven een kom met koud water door een grove zeef drukken. de korrels die in het water vormen is de tjendol

in een glas 2-3 el tjendol scheppen, hierover wat fruit verdelen dan de ijsblokjes (liefst wat vergruist) erover. 2-3 el siroop erover schenken en hierover de kokosmelk verdelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiajanssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiajanssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top