Hachee met bockbier en pruimen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Bron: De Zwolsche Courant. Een heerlijke hachee, lekkerder heb ik nog nooit gemaakt of gegeten!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. rundvlees in blokken (hacheevlees) * 3 grote uien * 75 gr. bakboter * 3 eetl. olie * 2 eetl. bloem * 1 theel. rozemarijn * 0,5 theel. gemalen kruidnagel * 1 flesje bockbier * 1 bouillonblokje * 2 laurierblaadjes * 1 zakje gedroogde pruimen * zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak in een braadpan het vlees bruin in de hete boter met olie. Snijd de uien in repen. Voeg toe aan het vlees en bak tot ze zacht zijn. Bestrooi met bloem, roer goed en laat doorwarmen. Voeg zout, peper, rozemarijn en kruidnagel toe. Schenk er 2 dl. water bij, goed roeren. Schenk dan rustig het bockbier erbij. Roer tot het niet meer bruist. Voeg bouillonblokje en laurierbladen toe. Laat minimaal 3 uur pruttelen op een klein vuurtje. Deksel schuin op de pan, af en toe roeren. Voeg een half uur voor het eind gehalveerde en ontpitte pruimen toe. Proef en voeg zo nodig zout en peper toe.

Serveertip

Lekker met rode kool met appeltjes en aardappelpuree. Alcohol vervliegt tijdens het koken, ook geschikt voor kinderen dus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve

Doorsturen

Home Recepten