2 el olijfolie, 50 g bacon in reepjes, 1 ui in ringen, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes, 4 geroosterde paprika's uit pot, 5 eieren, zout, peper, 1 zak aardappelblokjes (minidobbeltjes 450 g), 1 el verse fijngehakte peterselie
Springvorm met doorsnede 24 cm
Buffetgerecht uit AH-duoreeks 'Feestelijke buffetten & borrelhapjes'
Over voorverwarmen op 175 C. In koekenpan olie verhitten en bacon ca 1 minuut zachtjes bakken. Ui en knoflook toevoegen en alles ca 2 minuten zachtjes fruiten. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. Aardappel, paprika en uimengsel erdoor scheppen. Springvorm invetten en aardappelmengsel erin scheppen, bovenkant gladstrijken.
In midden van oven aardappeltortilla in ca 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Rand van springvorm verwijderen en tortilla op schaal schuiven.
In acht punten snijden en peterselie erover strooien. Ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker. Niet te koud serveren
suniram 05-02-2016
Ik heb al verschillende recepten gezien hier op Smulweb waarbij de geroosterde paprika's uit een pot komen; wat is er eigenlijk op tegen op paprika's zelf te roosteren? Of is het gewoon gemakzucht/luiheid ;-)