1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spaanse aardappeltortilla met bacon

Spaanse aardappeltortilla met bacon

Door: adrianne

  • Spaans, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-10-2003

Ingrediënten 8 personen


2 el olijfolie, 50 g bacon in reepjes, 1 ui in ringen, 2 teentjes knoflook in dunne plakjes, 4 geroosterde paprika's uit pot, 5 eieren, zout, peper, 1 zak aardappelblokjes (minidobbeltjes 450 g), 1 el verse fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


Springvorm met doorsnede 24 cm


Buffetgerecht uit AH-duoreeks 'Feestelijke buffetten & borrelhapjes'

Ontdek meer:

Voorbereiding

Over voorverwarmen op 175 C. In koekenpan olie verhitten en bacon ca 1 minuut zachtjes bakken. Ui en knoflook toevoegen en alles ca 2 minuten zachtjes fruiten. Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. Aardappel, paprika en uimengsel erdoor scheppen. Springvorm invetten en aardappelmengsel erin scheppen, bovenkant gladstrijken.

Bereidingswijze

In midden van oven aardappeltortilla in ca 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Rand van springvorm verwijderen en tortilla op schaal schuiven.

Serveertip

In acht punten snijden en peterselie erover strooien. Ook lauwwarm of op kamertemperatuur lekker. Niet te koud serveren



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adrianne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top