Kruidige kipballetjes in tomatensaus

  • Italiaans, Buffet
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-2003

Buffetgerecht uit AH-duoreeks 'Feestelijke buffetten & borrelhapjes'

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
400g kipgehakt, 1 ui grof geraspt, 2 theelepels piment, 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten, 2 el fijngehakte peterselie, 1 eetlepel olie, 1 blik tomatenblokjes, zout, zwarte peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom
Koekenpan

Voorbereiding

In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1,5 el peterselie goed mengen. Gehakt tot circa 24 kleine balletjes vormen.

Bereidingswijze

In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien.

Serveertip

Warm of koud serveren.

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 16-09-2008

neem je recept mee Dank Mar

orphan avatar
orphan 10-10-2003

Lijkt me erg lekker,ik heb m favoriet gezet,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten