Stamppot witlof

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 kilo kruimige aardappels
- 4 eieren
- 500 gram witlof
- 2 eetlepel citroensap
- 1 ui
- 1 appel
- 2 eetlepel mayonaise
- 75 gram spekblokjes
- 25 gram margarine of boter
- 1 dl lauwwarme melk
- zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de aardappels en kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar.
Kook intussen de eieren ca. 8 minuten.

Bereidingswijze

Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Maak de witlof schoon en snijd het fijn, besprenkel het met citroensap. Pel en snipper de ui fijn. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes. Meng in een kom de witlof met ui, ei, appel en mayonaise.
Bak in een koekenpan het spek uit.
Knijp of stamp de aardappels fijn en meng de boter en melk erdoor. Schep het spek en het witlofmengsel erdoor. Breng het op smaak met zout en peper.

Serveertip

Bron: Live and cooking.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjolijn123 avatar
marjolijn123

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten