1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische mosselen

Aziatische mosselen

Door: marjolijn123

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2003

Ingrediënten 4 personen


- 4 kilo mosselen
- 1 bos bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 serehstengel
- 1 rode peper
- 3 dl kokosmelk
- 1 bos bladpeterselie of koriander





Deze Aziatische mosselen smaken heerlijk met verse mangochutney!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Zet de mosselen ca. 1 uur in koud water. Was en borstel ze schoon. Verwijder kapotte mosselen en open schelpen die ook na een tik met een mes niet sluiten.

Bereidingswijze

. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken. Pel en snipper de knoflook. Was de serehstengel en snijd hem in stukken. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in stukken.

3. Doe de mosselen met de kokosmelk, bosui, sereh, knoflook, peper en kruiden in een grote pan. Kook de mosselen in gesloten pan, onder af en toe omschudden, ca. 5 minuten tot alle mosselen open en gaar zijn.

Serveertip

Meng voor een lekker sausje 3 eetlepels mayonaise met rasp en sap van 1 limoen. Bron:Live and cooking



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top