Amandelstaaf met bitterkoekjes en amaretto
- Nederlands, Banket
- 10-20 min.
Een leuke variatie op de standaard-banketstaaf. Echt verrukkellijk! Een recept van Josée van Mil.
Ingrediënten 10 personen
6 plakjes roomboter bladerdeeg - 6 bitterkoekjes - 6 eetlepels amaretto - 300 gram amandelspijs - bloem - 10 - 20 witte amandelen - 2 eetlepels losgeklopt eiBenodigdheden
oven
Voorbereiding
Laat bladerdeeg ontdooien. Verwarm oven voor op 220 graden. Verkruimel bitterkoekjes. Besprenkel ze met amaretto en laat plm. 5 min. weken. Meng amandelspijs met bitterkoekjes en vorm een rol van plm. 22 cm. Snij een plakje bladerdeeg in dunne reepjes. Leg de andere plakjes naast elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 25 x 20 cm. Leg amandelrol in midden van het deeg en rol deeg op. (Eerst zijkanten naar binnen vouwen). Vastplakken met water. Met naad naar beneden op bakplaat. Versieren met reepjes bladerdeeg (vastzetten met water) en garneren met amandelen. Bestrijk met los geklopt ei.
Bereidingswijze
Bak de staaf in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
Bron
Joseé van Mil
Serveertip
Lekker op St. Nicolaasavond bij een kop hete chocolademelk met amaretto.