1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Amaretto
  5. Amandelstaaf met bitterkoekjes en amaretto

Amandelstaaf met bitterkoekjes en amaretto

  • Nederlands, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-2003

Ingrediënten 10 personen


6 plakjes roomboter bladerdeeg - 6 bitterkoekjes - 6 eetlepels amaretto - 300 gram amandelspijs - bloem - 10 - 20 witte amandelen - 2 eetlepels losgeklopt ei


Verder heb je nodig


Oven


Een leuke variatie op de standaard-banketstaaf. Echt verrukkellijk! Een recept van Josée van Mil.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat bladerdeeg ontdooien. Verwarm oven voor op 220 graden. Verkruimel bitterkoekjes. Besprenkel ze met amaretto en laat plm. 5 min. weken. Meng amandelspijs met bitterkoekjes en vorm een rol van plm. 22 cm. Snij een plakje bladerdeeg in dunne reepjes. Leg de andere plakjes naast elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een plak van 25 x 20 cm. Leg amandelrol in midden van het deeg en rol deeg op. (Eerst zijkanten naar binnen vouwen). Vastplakken met water. Met naad naar beneden op bakplaat. Versieren met reepjes bladerdeeg (vastzetten met water) en garneren met amandelen. Bestrijk met los geklopt ei.

Bereidingswijze

Bak de staaf in 20-30 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Lekker op St. Nicolaasavond bij een kop hete chocolademelk met amaretto.

Bron

Joseé van Mil



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top