Hongaarse goulash uit Romertopf

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2003


Het duurt wat langer, maar het vlees blijft heerlijk mals.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g rundvlees

400 g varkensvlees

500 g uien

3 groene paprika?s

50 g boter of reuzel

1 el tomatenpuree

1 tl milde paprikapoeder

1 tl scherpe paprikapoeder

? tl karwijzaadjes (gekneusd in een vijzel)

(versgemalen)peper en zout naar smaak

geraspte schil van 1 citroen

1 klein beker creme fraiche

2 el maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf

Voorbereiding

Romertopf voor 15 minuten in het koud water leggen.

Rund- en varkensvlees in blokjes snijden, uien pellen en in ringen snijden. Paprika?s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen, in reepjes snijden.

Bereidingswijze

In een ruime (koeken)pan boter of reuzel verhitten, het vlees daarin aanbraden. Uien en paprikareepjes toevoegen, even meebakken. Beide paprikapoeders, peper, zout en gekneusde karwijzaadjes toevoegen. 250 ml water toevoegen en alles overdoen in natgemaakte romertopf. Met het deksel erop in de koude oven zetten.

Oven instellen op 200 C. Kooktijd is tussen 2 ? 2,5 uur.

Ongeveer 20 minuten voor het gerecht gaar is de creme fraiche, 2 el koud water, maizena en geraspte citroenschil mengen en door de goulash roeren. Eventueel nog meer paprikapoeder, peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip

Lekker met pasta, gnocchi of aardappelen, met een schaaltje appelmoes erbij.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 14-01-2007

Het water loopt me in de mond!! Ik neem um mee! Thnx, Assi

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten