1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulash
  6. Hongaarse goulash uit Romertopf

Hongaarse goulash uit Romertopf

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2003

Ingrediënten 4 personen


400 g rundvlees
400 g varkensvlees
500 g uien
3 groene paprika?s
50 g boter of reuzel
1 el tomatenpuree
1 tl milde paprikapoeder
1 tl scherpe paprikapoeder
? tl karwijzaadjes (gekneusd in een vijzel)
(versgemalen)peper en zout naar smaak
geraspte schil van 1 citroen
1 klein beker creme fraiche
2 el maizena


Verder heb je nodig


Romertopf


Het duurt wat langer, maar het vlees blijft heerlijk mals.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf voor 15 minuten in het koud water leggen.
Rund- en varkensvlees in blokjes snijden, uien pellen en in ringen snijden. Paprika?s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen, in reepjes snijden.

Bereidingswijze

In een ruime (koeken)pan boter of reuzel verhitten, het vlees daarin aanbraden. Uien en paprikareepjes toevoegen, even meebakken. Beide paprikapoeders, peper, zout en gekneusde karwijzaadjes toevoegen. 250 ml water toevoegen en alles overdoen in natgemaakte romertopf. Met het deksel erop in de koude oven zetten.
Oven instellen op 200 C. Kooktijd is tussen 2 ? 2,5 uur.
Ongeveer 20 minuten voor het gerecht gaar is de creme fraiche, 2 el koud water, maizena en geraspte citroenschil mengen en door de goulash roeren. Eventueel nog meer paprikapoeder, peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip

Lekker met pasta, gnocchi of aardappelen, met een schaaltje appelmoes erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tenoostenvan___


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tenoostenvan___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top