Soezen

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-10-2003

Een recept uit 1933, voor electrisch koken.
(ongeveer 24 stuks).

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 1 dl water

  • 50 g boter

  • 70 g bloem

  • 2 eieren

  • iets zout.

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Breng het water met de boter en iets zout aan de kook. Strooi er vlug de gezeefde bloem in en roer zoolang, tot het deeg als een droge bal van de pan loslaat. Neem de pan van de plaat af en voeg dan een voor een de heele eieren toe, maar roer zoolang tot het deeg telkens weer geheel glad is. Roer vooral niet te kort, omdat het deeg goed luchtig moet worden.
    Wrijf een bakblik met boter in, leg hierop met twee lepeltjes kleine balletjes van het deeg. Schuif het bakblik midden in den kouden oven en bak de soezen gar en lichtbruin in den oven, die men daartoe ongeveer 20 minuten boven en onder op volle sterkte inschakelt, waarna men nog gedurende ongeveer 10 minuten stroomloos verder bakt.?). neem de soezen van het bakblik, laat ze bekoelen, maak er met een schaar eenn opening in en vul ze met stijfgeslagen room of gele room.
    ?) Voor het tweede blik behoeft de oven slechts 10 minuten op volle sterkte ingeschakeld te worden, daarna weer ongeveer 10 minuten stroomloos verder bakken.

    Laatste reacties

    anitahengst avatar
    anitahengst 23-02-2006

    heel grappig, ik heb hem geprint en ga het maken!

    internetkeuken avatar
    internetkeuken 09-10-2003

    Meegeomen en op favorieten gezet. Carla

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten