1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Kerstbier

Kerstbier

  • Scandinavisch,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2003

Ingrediënten


2 x 2 l. water
1 tak van een jeneverbesstruik
3 dl. mout
2 dl. suiker
0,25 - 0,33 tl. gist (vers)



Bron: Finlandsite.nl

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 2 l water en de tak van de jeneverbesstruik
Pak een schotel/ kom en giet hier 3 dl. mout en 2 dl. suiker in
Giet het gekookte water op de mout
Voeg hieraan na 1 uur lauw water aan toe
Brokkel de gist af en voeg dit toe
Laat het bier op kamertemperatuur 1 etmaal staan
Zeef het mengsel en doe dit in flessen; bewaar dit in de koelkast voor 2 dagen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scandinavie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top