Lothringische zwiebelkuchen of duitse uientaart
- Duits, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een super lekkere uien-taart met twee soorten kaas en wat uitgebakken spek reepjes. Vegetariërs kunnen het spek rustig weglaten. Snel gemaakt met bladerdeeg. Recept is afkomstig uit een oud blad (1977) "80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte)
Ingrediënten 4 personen
1 pakje met diepgevroren plakjes bladerdeeg - ( 65 gram reepjes mager rookspek ) - 4 grote uien - 125 gram geraspte emmentaler kaas - 125 gram geraspte gruyere kaas - 1/8 ltr zure room - 1/8 ltr melk - 2 eieren - 2 afgestreken eetlepels bloem - wat zout en peper - 1 theelepel paprikapoeder - 1/2 theelepel nootmuskaatVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 828,73 kcal |
Koolhydraten | 52,73 g |
Eiwitten | 34,02 g |
Vetten | 52,46 g |
Benodigdheden
oven en bakplaat
Voorbereiding
Oven voorverwarmen tot 225 graden. Bladerdeeg ontdooien (hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van je bakplaat) Bakplaat bekleden met bakpapier. Uien in hele dunne ringen snijden. Spek lichtbruin bakken. Uien bij het spek voegen en omscheppend meebakken tot ze lichtbruin zijn. Bladerdeeg met een vork meermalen met een vork inprikken.
Bereidingswijze
Spek-uienmassa over het bladerdeeg verdelen. Kaas door elkaar mengen en verdelen over de spek-uienmassa. Zure room, melk, eieren, bloem en kruiden door elkaar kloppen en over de kaas-spek-uien gieten. Glad strijken en taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin bakken.
Bron
"80 Kochkurse fur Lieblingsrezepte" (uitgave van Neue-Mode Sonderhefte
Serveertip
In stukken snijden het heet serveren. Lekker met een groene salade.