1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Hartige borrelsoesjes met tonijnvulling

Hartige borrelsoesjes met tonijnvulling

Door: pwiggers

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2003

Ingrediënten 10 personen


Soesjes:
1 dl. water - 50 gram boter - mespunt zout en mespunt witte peper - 60 gram bloem - 3 kleine eieren
'Tonijnvulling:
1 blikje tonijn op water - 200 gram verse roomkaas - zout - peper - citroensap - bosje bieslook


Verder heb je nodig


Oven

Hartige borrelsoesjes met tonijnvulling
Hartige borrelsoesjes met tonijnvulling

Heerlijke zelfgemaakte soesjes met een hartige tonijnvulling. Goed voor te bereiden dus een prima buffetgerecht of borrelhapje. Was afgelopen zaterdag een onderdeel van mijn buffet. Iedereen heeft gesmuld. Iets voor de komende feestdagen?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225 gr.
Water + boter + kruiden aan de kook brengen. Pan van het vuur af.
Bloem in een keer toevoegen. Dan weer op vuur zetten en paar minuten goed roeren,
Pan weer van warmtebron afhalen en dan een voor een de eieren toevoegen. Goed roeren.
Bakplaat bekleden met bakpapier of goed invetten.
Met koffielepel bergjes op de bakplaat (plm. 25 stuks).
Soesjes 25 minuten bakken.
Tonijn uit laten lekken.
Bieslook fijnsnijden of knippen.
Tonijn vermengen met roomkaas , peper, zout, wat citroensap en wat fijngesneden bieslook
Gebakken en afgekoelde soesjes horizontaal halveren en vullen met het tonijnmengsel.
Bestrooien met bieslooksnippers.

Serveertip

Lekker als onderdeel van een buffet of als borrelhapje

Bron

Tijdschrift ??



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top