1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Melktaart

Melktaart

Door: suid-afrika

  • Afrikaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2003

Ingrediënten


30 ml (2 EL) Margarien
125 ml (? kop) Suiker
2 Eiers, geskei
125 ml (? kop) Koekmeelblom
5 ml (1TL) Bakpoeier
Knippie sout
500 ml (2 kop) Melk

Bolaag

1 blik (397g) Kondensmelk(versoete gekondenseerde melk)
125 ml (? kop) Suurlemoensap(citroensap)
2-3 Tennisbeskuitjies (gekrummel)(marie beschuitjes in NL) (opsioneel)



(Melktert met Kondensmelkbolaag)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Klits margarien en suiker saam.
2. Voeg eiergele by suikermengsel en meng goed.
3. Voeg droe bestanddele bymekaar.
4. Voeg meelmengsel by eiermengsel, daarna die melk. Meng goed.
5. Klits eierwitte styf en vou in mengsel.
6. Smeer 28cm tertbak en gooi mengsel in.
7. Bak by 180?C vir ? 30 minute of totdat dit gaar is en ligbruin bo-op.
8. Meng kondensmelk en suurlemoensap saam.
9. Wag totdat tert 'n bietjie terug gesak het nadat dit uit die oond
gehaal was. Smeer kondensmelk mengsel bo-op warm tert
10. Krummel Tennisbeskuitjies bo-oor.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top