1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bonensoep

Bonensoep

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2003

Ingrediënten 8 personen


1 pak gedroogde bruine bonen, 3 tot 4 laurierbladen, 10 kruidnagels, 1 el zout, 2 uien, 6 tot 7 maggiblokjes, ongeveer 8 liter water, 1 pond klapstuk, half pond ontbijtspek (stuk), 1 grote prei, 4 tot 5 grote vastkokende aardappelen, eventueel 1 rookworst.


Verder heb je nodig


Grote soeppan (10 liter)


Heerlijke zelfgemaakte bonensoep, goed gevuld!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een dag van te voren de bruine bonen laten wellen. Uien schoonmaken maar wel heel laten, prei in ringen snijden, aardappels schillen en in stukken snijden.

Bereidingswijze

Doe het water in de pan, hier kunnen de bonen, de maggiblokjes, het zout, de laurierbladen, de kruidnagels, de uien, het klapstuk en het ontbijtspek bij doen.

De pan op zacht vuur doen en laten trekken (paar uur), als het kookt nog ongeveer anderhalf tot 2 uur laten koken. Doe er het laatste half uur de gesneden prei en aardappels bij. De rookworst klaarmaken, de soep nog even proeven en klaar is kees!

Serveertip

In principe hoeft hier niets bij, het is een hoofdgerecht, maar een stokbroodje is altijd lekker bij de soep!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mtendam


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mtendam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top