1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gestoofde ribbetjes

Gestoofde ribbetjes

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2003

Ingrediënten 4 personen


6 vleesribben doorgekapt,2 ajuinen in ringen gesneden,3 laurierblaadjes,
3 kruidnagels,200 ml azijn, 400 ml water, 6 soeplepels Luikse siroop,
klontje bakboter, peper en zout, 1 soeplepel oxo, 3 klontjes suiker, wat
sausbinder.



Een eigen recept waarvoor ik de felicitaties heb gekregen van de makers van de echte Luikse siroop

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de ribbetjes met peper en zout.
Bak de ribbetjes aan in de boter in een hoge pot, en laat ze aan
weerszijden mooi bruin worden. Als alle ribbetjes gebakken zijn ze in de
pot mooi verdelen, daar dan de azijn, het water, de suikerklontjes, de
laurier, de kruidnagels,de oxo, de Luikse siroop en de ajuinen op doen.
Laat alles op een zacht vuur ongeveer 45 minuten pruttelen, als de
ribbetjes gaar zijn de saus binden met wat sausbindmiddel.
Lekker met puree of frietjes en salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top