Linzensoep

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g linzen, 2 preien, bosje peterselie, 200 g doorregen spek, 1 tl zout, 1 tl peper, 1 el bloem, 1 rookworst (in plakjes)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de linzen en laat ze een nacht bedekt met water staan. Zet ze de volgende dag op met het water waarin ze zijn geweekt, samen met de klein gesneden prei, de peterselie en een mespuntje zout.


Bereidingswijze

Bak dan het spek in de braadpan uit, doe de bloem erbij, roer tot het lichtbruin is. Doe er dan het kooknat van de linzen bij en roer tot een dun papje. Doe dit bij de linzen en laat nog even doorkoken.

Serveertip

Doe vlak voor het opdienen de schijfjes rookworst in de soep. Geef er volkorenbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten